Limski kanal je proteklog vikenda 13. – 14.10.2018  ugostio 4-tu utrku prvenstva u Formula driver kup-u na kojoj je nastupilo 7 vozača Auto kluba Klek, Marko Pleše, Miroslav Ujdenica, Sandro i Sebastian Jaketič, Petar Šajn, Matija Žagar i Ivan Bićanić kojem je ovo bila i prva utrka za AK Klek nakon što je u Ogulinu nastupio kao predvozač. Nakon prvog treninga Sandro i Sebastian su morali odustati zbog tehničkih problema sa automobilom unatoč konkurentnom vremenu kojeg su nastavili pokazivati nakon Ogulina.

Od 12 natjecatelja u klasi 1 HAKS kupa, na odličnom drugom mjestu završio je Miroslav Ujdenica sa svojim Suzuki Swiftom, Petar Šajn je u klasi 2 od 16 natjecatelja završio na 8. mjestu sa Citroenom C2 VTS. Već iskusni u ovoj disciplini, Matija Žagar morao je odustati nakon prve službene vožnje zbog bliskog kontakta sa gumama koje su oštetile dio mjenjača. U klasi do 2000 kubika, klasi 5 imali smo dva predstavnika te je Marko Pleše zauzeo prvo mjesto klase i vrhunsko četvrtko mjesto generalnog poretka, a Ivan Bićanić odlično 7. mjesto iste klase u kojoj je bilo 15 natjecatelja.

Vikend je za razliku od Ogulinske utrke protekao sunčano i toplo te brojka od 153 natjecatelja na startu potvrđuje da je ova disciplina trenutno najbrojnija disciplina u Hrvatskom autosport-u.

Iduća stanica je Grobnik gdje se kao i uvijek pojavi najviše natjecatelja i najbolji automobili. Grobnik se vozi 10. – 11.11.2018