Najveća nada tenisa Crne Gore, Jovan Tomović, član je Teniskog kluba Ogulin. Jovan Tomović neporaženi je šampion Crne Gore do 10, 12 i od nedavno u kategoriji do 14 godina.

O njegovoj karijeri brine otac Vaso, profesionalni teniski trener i nekadašnji prvak Crne Gore u mlađim kategorijama. On navodi kako rezultati nisu prioritet, ali dolaze zahvaljujući napornom radu, i to ne samo na domaćoj sceni.

Jovan je prije dvije godine osvojio prestižni turnir u Hrvatskoj za igrače do 11 godina – Dubrovnik DUB Bowl, a sudjelovao je i na najvećem turniru na svijetu za dječake do 14 godina – “Les Pettits As” u francuskom gradu Tarbu.

Prošle godine Jovan je sudjelovao na najkvalitetnijim turnirima prve kategorije i odlične rezultate na Tennis Europe turnirima u svojoj kategoriji. Igrao je u polufinalima turnira u Austriji i Srbiji, u Hrvatskoj je osvojio pehar u parovima s dječakom iz Švedske, igrao je finale na turniru druge kategorije, a pokazao je da je apsolutno u rangu najboljih igrača iz najrazvijenijih teniskih zemalja.

Njegovi rezultati nisu prošli nezapaženo – od nedavno je član Teniskog kluba Ogulin za koji navodi: “To je jedan od najboljih hrvatskih klubova. Ima vrhunske uvjete i izuzetan sportski ambijent, kakav, nažalost, ne postoji u našoj zemlji, mada je rijedak primjer i na Balkanu.” U klubu je stekao sjajne prijatelje, a njegov otac ističe kako je u takvoj atmosferi užitak i trenirati i boraviti.