www.szgo.hr
Športska zajednica Grada Ogulina
 Dodaj pod favorites stranicePostavi kao početnu stranicu! Kontaktirajte nas
Novosti

27. 04. 2011.

Ogulinski sport 16/17. travnja i 25. travnja 2011.

Nogomet, rukomet, košarka, kuglanje, tenis, streličarstvo i snowboardDanko Puškarić dvaput brončani na prvenstvu Hrvatske  u Snowboardu!!NOGOMET

1. ŽUPANIJSKA LIGA,  20. kolo
U nedjelju je odigrano 20. kolo Prve županijske nogometne lige,  evo rezultata:

VRLOVKA – OGULIN 1:3
Nogometaši Ogulina u 20. kolu Prve županijske lige igrali su u gostima kod Vrlovke.  Prvo poluvrijeme dobili su domaći sa 1:0,  i to vodstvo čuvali sve do 80. minute.  Onda je proradio Miljenko Dragičević,  i postigao čak 3 gola,  u 79. ,  80.  i 90. minuti,  za sigurnu i uvjerljivu pobjedu Ogulina od 3:1.

Rečica: MLADOST – DOBRA 1:3
Nogometaši Dobre gostovali su u Rečici gdje su nadigrali domaću Mladost i sigurno pobijedili sa 3:1.  Nenad Prebežić doveo je Dobru u vodstvo već u 11. minuti,  povisio je rezultat drugim golom u 43. minuti,  a konačni rezultat postavio je Anton Ribić u 73. minuti.  U 52.  minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Petar Ribić,  no i sa igračem manje Dobra je uspjela sačuvati ovu vrijednu pobjedu.

MOSTANJE - OŠTARIJE 3:2

(Željko Bertović i Dane Ivanišević)

Tablica: 1.  Zrinski Ozalj 49,  2.  Ogulin 45,  3. Vrlovka 33,  8.  Oštarije i Dobra 22. . .

21. kolo: Dobra – Kupa,  Oštarije – Vrlovka,  Ogulin - VOŠK

2. ŽNL – 18. kolo

(Dragan Srdoč,  Dražen Vučić,  Igor Cindrić 1)

PLAŠKI – KORANA 1:1

JOSIPDOL slobodan.

 
Tablica: 1.  Krnjak 38,  2.  Mladost 35,  9. Plaški 15,  12.  Josipdol 12. . .

19. kolo: Mladost – E. Kvaternik,  Krnjak – Plaški,  Josipdol slobodan.

ŽNL VETERANA

Ogulin – Karlovac 5:2 (Kruno Salopek 2,  Miljenko Vukojević,  Igor Jelić i Kruno Cindrić 1),  Josipdol – Duga Resa 2:3 (Neven Katić,  Dalibor Pribanić),  Slunj – Josipdol 4:1 (Marijan Juričić).

1. ŽNL – juniori,  17. kolo

Kupa – Dobra 0:3 (Mario Grdić 2 i Neven Cindrić 1),  Zrinski Ozalj – Ogulin 1:4 (Kristijan Lovrić 3 i Borna Švigač 1).

Kvalitetna županijska liga,  14. kolo,  Pioniri: Dobra – Ogulin 3:5 (Kristijan Lovrić 3,  Josip Barko i Dino Luketić 1)

Kvalitetna županijska liga,  14. kolo,  Mlađi pioniri : Dobra – Ogulin 1:5 (Ivan Mrgan 3,  Bruno Fićurin i Dominik Kostelić 1)

Limači,  10. kolo: Ilovac I – Ogulin I 3:2 (Luka Jerković i David Porubić),  Ogulin II – VOŠK 8:0 (Borna Salopek 3,  Sven Volf,  Nikica Velić,  Andrija Glavaš,  Zlatan Mazor i Fran Jakopač 1)

2. ŽNL,  12. kolo,  Ml. pioniri: Mostanje – Mladost 3:4 (Marko Radulović 2,  Ivan Kolić i Josip Vuković 1)

2. ŽNL,  12. kolo,  pioniri: Mostanje – Mladost 1:2 (Antonio Sabljak i Dinko Drašković 1)

2. ŽNL,  12. kolo,  juniori: Frankopan – Mladost 3:5 (Kristijan Dujmić 3,  Dragan Srdoč i Mario Prebežić 1),  Vatrogasac – Josipdol 1:1 (Marko Puškarić)

1. ŽUPANIJSKA LIGA – 21. kolo
U ponedjeljak,  25. travnja  je odigrano 21. kolo 1.  Županijske nogometne lige,  a ogulinski klubovi postigli su potpuni uspjeh.

OGULIN – VOŠK 2:0
Nogometaši Ogulina igrali su na Gradskom stadionu protiv VOŠK-a iz Belavića i pobijedili su nakon znatno bolje igre,  sa 2:0 golovima Miljenka Dragičevića i Robina Plehingera.

DOBRA – KUPA 5:2
Na igralištu u Svetom Petru nogometaši Dobre već su nakon 1. poluvremena vodstvom od 4:1 osigurali pobjedu protiv Kupe iz Donjeg Mekušja,  a na kraju je bilo uvjerljivih 5:2 za Dobru.  Golove za momčad iz Svetog Petra postigli su Nenad Prebežić,  Dejan Verić,  Anton Ribić,  Goran Turković i Marijo Dokli.

OŠTARIJE – VRLOVKA 1:2
Jedino su nogometaši Oštarija zabilježili minimalan poraz u Oštarijama od Vrlovke sa 2:1,  a gol je postigao Željko Bertović.

Nakon 21. kola na tablici i dalje vodi Zrinski Ozalj sa 53 boda,  Ogulin je drugi sa dva boda manje,  Dobra je na 6. mjestu sa 28 bodova,  a Oštarije su desete sa 22 boda.

22. kolo (nedjelja,  1. svibnja): VOŠK – Oštarije,  Draganić – Dobra,  Ogulin slobodan.

2. ŽUPANIJSKA LIGA – 19. kolo

MLADOST – E. KVATERNIK 5:1
U 19. kolu 2.  Županijske lige,  nogometaši Mladosti uvjerljivo su sa 5:1 pobijedili u Zagorju momčad Eugena Kvaternika iz Rakovice,  a strijelci su bili Igor Cindrić i Davor Stipetić dvaput,  te Luka Salopek 1.  Nogometaši Plaškog izgubili su u Krnjaku od vodeće momčadi sa 5:3,  a Josipdol je u ovom kolu bio slobodan.  Na tablici prvo mjesto dijele Mladost iz Zagorja i Krnjak sa 41 bodom,  Plaški je deseti sa 16,  a Josipdol dvanaesti sa 12 bodova.

20. kolo: Mrežnica – Mladost,  Plaški – Šišljavić,  Josipdol – Korana.

MLADI
U 1.  Županijskoj ligi juniora odigrano je 18. kolo.  Juniori Ogulina pobijedili su u Ogulinu Draganić s 1:0 golom Borne Švigača,  a juniori Dobre igrali su u Sv. Petru neriješeno,  1:1 sa vršnjacima Duge Rese,  gol je postigao Petar Krešimir Tripalo.  Juniori Oštarija izgubili su u Cetingradu sa 2:0.

U 2. županijskoj ligi juniori Mladosti su u Zagorju pobijedili Vatrogasac sa 2:1 golovima Luke Dujmića i Luke Salopeka.  U Josipdolu su juniori Josipdola i Mladosti iz Rečice igrali neriješeno 2:2,  a golove za Josipdol postigli su Sandro Brbot i Darko Luketić.

U kvalitetnoj ligi pionira odigrano je 15. kolo.  U Ogulinu,  pioniri Ogulina su sa 5:0 pobijedili Draganić,  a golove su postigli Dino Luketić 3,  te Matija Paušić i Mislav Švigač po 1.  Pioniri Dobre igrali su  u Slunju i izgubili sa 4:1,  a jedini gol postigao je Neven Cindrić.

U kvalitetnoj ligi mlađih pionira također je odigrano 15. kolo,  a momčad Ogulina je visoko pobijedila Draganić sa 11:0,  golove su postigli Filip Jerković 3,  Fićurin 2,  te Leo Belavić,  Luka Jurašić,  Ivan Salopek,  Dominik Kostelić,  Škoro i Crepulja po 1.  Mlađi pioniri Dobre pobijedili su u Slunju sa 4:3,  a golove su postigli Dario Mamić 2,  te Marko Šebalj i Luka Sušanj.

U 1. županijskoj ligi pionira,  pioniri Mladosti izgubili su u Zagorju od Vrlovke sa 3:2,  oba gola za Mladost postigao je Dinko Drašković.  Pioniri Oštarija pobijedili su Petrovu Goru sa 4:2,  strijelci su bili Patrik Kaldi 2,  Matija Puškarić i Ivan Božičević.

U 1. županijskoj ligi mlađih pionira,  Mladost je u Zagorju izgubila od Vrlovke sa 5:4,  a golove za Zagorce postigli su Marko Radulović i Mario Salopek po 2.  Mlađi pioniri oštarija pobijedili su sa 6:2 vršnjake Petrove gore,  a svih 6 golova postigao je Stjepan Cindrić.

 U županijskoj ligi limača,  u Ogulinu je prvi sastav limača Karlovca pobijedio Ogulin sa 6:1,  gol za Ogulin postigao je Luka Krizmanić,  dok je u Karlovcu druga momčad limača Ogulina pobijedila Ilovac II sa 5:2,  četiri gola postigao je Nikica Velić,  a jedan Borna Salopek.


RUKOMET

3. HRL zapad,  19. kolo

SELCE – OGULIN 37:34
Rukometaši Ogulina igrali su u nedjelju u Selcu protiv posljednjeplasirane momčadi selca i neočekivano zabilježili poraz sa 37:34.  Golove za Ogulin postigli su Vanja Kušička 13,  David Stipetić 10,  Miran Matković,  Vedran Žunić i Kristian Polić po 3 te Martin Marković 2.

3.  HRL zapad,  17. kolo

OGULIN – slobodan
Inače,  u prvenstvu rukometašica igraju se još dva kola,  u 17. kolu su rukometašice Ogulina slobodne,  a u posljednjem,  za 2 tjedna,  igraju u Omišlju.

MINI RUKOMET
U nedjelju je u Karlovcu igrano 11. prvenstvo Hrvatske u mini-rukometu za dječake i djevojčice rođene 2000.  godine.

Djevojčice rukometnog kluba Ogulin u svojoj grupi osvojile su 3. mjesto,  a u razigravanju,  nakon još jedne pobjede i poraza,  osvojile su 25. mjesto u konkurenciji 60 ekipa.  Za djevojčice RK Ogulina nastupile su Gabrijela Mattera,  Karla Sabljak,  Ana Franjković,  Ana - Marija Vuković,  Sara Salopek,  Matea Bertović,  Lora Vrankić,  Katarina Drašković,  Glorija Graovac,  Lara Belančić,  Doris Franjković i Barbara Švigač,  a vodili su ih treneri Darko Kirasić i Mate Pavković.

Dječaci rukometnog kluba Ogulin igrali su još bolje,  u svojoj  grupi zabilježili su sve tri pobjede (Našice 13:9,  Benkovac 13:4 i Polet 11:4) te ušli u završnicu,  među 16 najboljih ekipa.  Na žalost,  već u prvoj utakmici su poraženi od R. Š.  Mini sunce sa 8:7 i ispali iz daljnjeg natjecanja.  Za dječake RK Ogulin igrali su Danijel Stipetić,  Edi Vučić,  Aleksandar Marjanović,  Patrik Badanjak,  Matija Makek,  Mateo Kolaković,  Rikard Pavlić,  Gabrijel Sertić,  Kristijan Matijašić i Valentino Makek.


KOŠARKA

C1 liga,  21. kolo

GLINA – OGULIN 80:104
Košarkaši Ogulina igrali su u 20. kolu C1 lige u Glini protiv momčadi Gline,  koju su nakon odlične igre na kraju uvjerljivo pobijedili sa 104:80.   Pobjednik je odlučen već u prvoj četvrtini koju su naši košarkaši dobili sa 28:15,  a nakon druge četvrtine vodili su već sa 65:40.  Koševe za Ogulin postigli su Davorin Rupčić 27,  Miljan Vorkapić 18,  Potjeh Kurtović 13,  Marko Francetić 11,  Josip Puškarić 8,  Milan Jovetić 7,  Marko Puljko 6,  Sven Salopek 5 i Marijan Brozović 4 poena.  Nakon ove pobjede naši košarkaši su 13 pobjeda i 8 poraza na 4. mjestu sa 34 boda,  a u idućem kolu,  30. travnja,   igrat će u Ogulinu protiv 6-plasiranog VG Basketa iz Velike Gorice.

2.  HKL juniori,  grupa A,  8. kolo

SISAK – OGULIN 114:92
Juniori košarkaškog kluba Ogulin igrali su u Sisku utakmicu 8. kola 2. regionalne lige centar,  grupa A,  protiv juniora Siska i izgubili su 114:92.  Unatoč uvjerljivom porazu,  naši juniori igrali su dobro,  čak su sredinom utakmice poveli sa nekoliko poena razlike,  ali na kraju domaći su ipak uspjeli pobijediti.  Koševe za juniore Ogulina su postigli Ivan Božičević 34,  Marin Kurtović 15,  Domagoj Zima,  Matija Matijašić i Domagoj Salopek po 12,  Igor Ivošević 5 i Martin Brcković 2 poena.  U idućem kolu naši juniori za dva tjedna (subota,  17 sati) igraju u Ogulinu protiv Kaptola iz Zagreba.

KUGLANJE

Prvenstvo Hrvatske za najmlađe
U nedjelju je u Rijeci održan prvi od dva nastupa prvenstva Hrvatske za najmlađe kategorije,  na kojem su nastupile i članice Ženskog kuglačkog kluba Ogulin.  Trenutno najbolji rezultat ima Ivana Neralić,  koja je u kategoriji do 10 godina (u-10) na 2. mjestu sa 626 čunjeva.  U kategoriji U-11 (djevojčice do 11 godina) nastupila je prošlogodišnja prvakinja Hrvatske do 10 godina,  Katja Sabljak,  i sa 684 čunja je trenutno na 4. mjestu.

Najviše djevojčica nastupilo je u kategoriji do 12 godina,  čak šest.  Najbolji rezultat postigla je Ana Damjanić,  koja sa 484 čunja zauzima treće mjesto,  a Matea Juričić je sa 475 čunjeva na petom mjestu.  Nastupile su još Katarina Gračanin 468 (7. mjesto),  Valentina Despot 466 (8. mjesto),  Venesa Bogdanović 461 i Ana Gerovac 452.

Drugi i posljednji nastup održava se u nedjelju u Zagrebu,  a za očekivati je da će najmlađe kuglačice ŽRK Ogulin opet osvojiti neku od medalja na državnom prvenstvu.

Kvalifikacije za 1. ligu
Kvalifikantice se znaju,  bivši prvoligaši ENDI-Tekstilac Zagreb i Split,  te Koprivnica.  Kod muškaraca kvalifikacije su osigurali Medveščak 1958.  Zagreb,  Klek Ogulin,  vjerojatno i prvi favoriti kvalifikacija,  Željezničar Osijek  te Trilj.  Tek zadnje kolo donosi rasplet na sjeveru (Graničar Picok ili Čakovec)

LIGA MLADIH OGULINA
Odigravanjem 5. kola završena je Liga mladih kuglačkog saveza Ogulina,  u kojoj je igralo 5 ekipa,  tri ženske i 2 muške iz Škole kuglanja.  Dječaci iz druge ekipe Kleka pobijedili su djevojčice kombinirane ekipe Ogulinki i Oštarki sa 5:1.  Za Zlek II igrali su Luka Damjanić 514,  Marko Božičević 500,  Matija Cindrić 545 i Haris Ligata 489,  a za Ogulin-Oštarije Marija Neralić 527,  Tea Žlimen 457,  Iva Cindrić 502 i Ana Damjanić 487.

U drugoj utakmici Klek I je pobijedio Ogulinke sa 6:0,  a igrali su Mile Štrk 504,  Marin Butković 484,  Josip Damjanić 524 i Danijel Herman 539 za Klek I,  te Katja Sabljak 434,  Venesa Bogdanović 443,  Ana Gerovac 446 i Valentina Despot 504 za Ogulinke.

U konalnoj tablici ekipa Oštarke su prve  bez poraza sa 7 bodova,  Klek II je drugi sa 6,  Ogulin-Oštarije treće sa 4,  Klek I  četvrti sa 2 i Ogulinke pete sa 1 bodom.

19.  prvenstvo Hrvatske za slijepe
U kuglani Klek ovog vikenda odigrano je 19. prvenstvo Hrvatske za slijepe i slabovidne osobe.  Nastupilo je po 8 najboljih kuglača i kuglačica u četiri kategorije iz cijele Hrvatske,  a pobjednici su bili Stjepan Đunđek iz Zagreba u kategoriji B1,  Stanko Jerković iz  Zagreba u kategoriji B2,  Mirko Štajdohar iz Zagreba u kategoriji B3 i Ruža Markešić iz Zagreba u kategoriji žena.


TENIS

Najbolji ogulinski tenisač Ante Pavić igrao je prošli tjedan u Italiji,  u gradu Citta di Vercelli Futures turnir petog ranga.  Već u 1. kolu naletio je na bolje rangiranog igrača,  Talijana Alesandra Collela od kojeg je izgubio sa 6:2,  0:6,  6:2.

No,  u igri parova Ante je znatno bolje prošao: zajedno s Talijanom Erikom Crepardijem nanizao je četiri pobjede i osvojili su prvo mjesto.  U finalu su pobijedili austrijski par Oswald-Steinberger sa 7:6,  6:7,  10:5.

STRELIČARSTVO

Ove nedjelje je u mjestu Prekopakra na terenu NK „Slavonije“ održano vanjsko stjreličarsko natjecanje 2x70 m +OR (raspucavanje).  Natjecanje je organizirao SK „Kuna Pakrac“kojeg su osnivači i članovi Hrvatski branitelji i invalidi domovinskog rata.  Ovo natjecanje je po prvi puta održano pod nazivom „Kup Bljesak“,  u čast istoimene vojno-redarstvene ratne operacije koja se odvijala na tom terenu 01. 05. 1995.  za oslobađanje okupiranog teritorija RH.  Na samom otvorenju,  dio govora se dotakao i nepravedne,  ali nepravomoćne presude našim generalima i izrazili suosjećanja s njima.

Na natjcanju su učestvovali ogulinski strjeličari Nives Višnjić,  Maja i Vedran Orlić.  U kategoriji djevojčica do 14 godina i stilu olimpijskog luka Nives je imala za sada svoj najbolji rezultat i plasirala se na drugo mjesto,  te osvojila srebnu medalju.  U kategoriji kadetkinja natjecala se Maja pobjedivši sve svoje starije i iskusnije konkurentice plasiravši se na prvo mjesto,  te osvaja zlatnu medalju.  Njen brat Vedran nastavlja nizom svojih pobjeda,  iako ovoga puta u juniorskoj kategoriji i stilu olimpijskog luka.  Vedran je osvojio prvo mjesto i zlanu medalju.  Samim time,  ovo troje naših streličara bili su više nego odlični.  Nastavljaju i dalje sa svojim aktivnim radom u nadi za novim pobjedama.

U  gradu Poreču od 02. -07.  svibnja održava se Svjetski streličarski kup 2011. ,  gdje će nastupati i naš streličar Vedran Orlić,  u kategoriji seniora.  Kao član organizacijskog odbora i glavni Field menager ovog najvećeg streličarskog sportskog događanja je njegov otac Igor.  U satavu volontera u radnoj ekipi biti će još naših Ogulinaca i to: Nenad Višnjić u funkciji glavnog audio-video montažera,  Suzana i Maja Orlić dio radne ekipe na terenu za finalne borbe.  Sudjeluje i obrt Marijana Gračanina „Rentaton“ i Vlado Puškarić kao glavni  ton majstor.  Po broju prijavljenih natjecatelja ovo će biti dosad najmasovniji Svjetski kup,  te će se moći pratiti i preko kanala Sportske TV.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u Poreč gledati borbe najboljih svjetskih streličara koji se bore za medalje,  a sami dvoboji,  tj.  finalne borbe počinju već od 9 sati i traju kroz cijeli dan  do 18 sati,  07.  svibnja 2011.   u centru grada Poreča na Peškeri.  Ulaznica za finale je 50 kn.


SNOWBOARD

Dvije brončane medalje Danka Puškarića
U ponedjeljak,  11.  travnja 2011.  godine održano je prvenstvo Hrvatske u snowboardu na austrijskom Glečeru Molltaler,  gdje je predstavnik snowboard kluba Ogulin – Danko Puškarić osvojio treće mjesto u dvije različite discipline: boardercrossu i big airu.  Na natjecanju je nastupilo 30-tak natjecatelja iz svih hrvatskih klubova i po prvi put je nastupilo nekoliko više žena nego muškaraca.

Samo natjecanje je bilo predviđeno da se održi u petak,  subotu i nedjelju,  ali je zbog jakog vjetra skijalište cijeli vikend bilo zatvoreno pa su svi natjecatelji strpljivo čekali skroz do ponedjeljka da se vrijeme popravi,  kada su u jednom danu održana sva natjecanja.  Pošto Puškarić inače trenira i takmiči se jedino u disciplini Freeride,  koja se potpuno razlikuje od gore navedenih disciplina,  ostvareni rezultati su i više nego odlični.  Osim prvenstva Hrvatske u big airu i boardercrossu održana su i dva boardercross natjecanja koja se boduju za hrvatski kup gdje je Danko zauzeo 4. i 7. mjesto. (dp)

Službene stranice grada Ogulina
Službeni dokumenti i pravilnici
Zapisnici sa sjednica

Tennis Warehouse Europe