www.szgo.hr
Športska zajednica Grada Ogulina
 Dodaj pod favorites stranicePostavi kao početnu stranicu! Kontaktirajte nas
Novosti

23. 01. 2017.

OG - SPORT

OGULINSKI SPORT 21/22.01.2017.


Najbolji u sportu Grada Ogulina 2016.godineIZBOR NAJBOLJIH U SPORTU GRADA OGULINA 2016.

U nedjelju je u Školskoj sportskoj dvorani održan tradicionalni izbor i proglašenje najboljih u sportu grada Ogulina. Ovoj svečanosti pored brojnih sportaša i sportskih djelatnika, bili su nazočni i gosti, među njima gradonačelnik Ogulina Jure Turković, predsjednik Športske zajednice Karlovačke županije Želimir Feitl sa tajnikom Zoranom Vuičićem, tajnici športskih zajednica Duge Rese i Slunja, i drugi. Svečanost je pozdravnim govorom otvorio predsjednik ŠZGO Darko Pribanić, a nazočnima se obratio i Želimi Feitl.

Izbor najboljih sportaša nekad općine Ogulin, a potom Grada Ogulina obavlja se kontinuirano od 1981. godine, što znači da je ovo naš već 36. izbor i proglašenje najboljih u sportu Grada Ogulina. Športska zajednica Grada Ogulina i ovaj puta birala je najbolje prema Pravilniku o izboru najboljih sportaša. Nakon što su klubovi – članice, poslali prijedloge za kandidate iz svojih redova u svih 9 kategorija, Športska zajednica je sve prijedloge obradila i sa glasačkim listićima poslala na 68 adresa.

Najbolje u 2016. godini ovaj puta birali su: 38 sportskih udruga – članica naše Športske zajednice, 20 dobitnika nagrade za životno djelo u sportu Grada Ogulina, zatim 7 članova Izvršnog odbora Zajednice, te tri sportska novinara. Dakle, 68 izbornika za koje možemo reći da su vrlo objektivno sportsko izborno tijelo. Broj vraćenih i ispunjenih anketnih listića bio je vrlo dobar: točnije 43 ispunjena listića je vraćeno, što ovogodišnjem izboru najboljih u sportu Grada Ogulina daje posebnu objektivnost, vjerodostojnost i ozbiljnost.


NAJBOLJI MLADI SPORTAŠI GRADA OGULINA 2016.

8 kandidata: Mario Bekavac iz košarkaškog kluba OgulinLuka Bokulić iz Nogometnog kluba Ogulin, Denis Ivošević iz Taekwondo kluba Ogulin,  Relja Kojčin iz Rukometog kluba OgulinIvan Luketić iz Taekwondo kluba OgulinJosip Paušić iz Taekwondo kluba OgulinDorian Salopek iz Teniskog kluba Ogulin i Gabriel Salopek iz Gimnastičkog kluba Ogulinski sokol

Uvjerljivo najviše glasova dobila je ova trojka:

DORIAN SALOPEK (Teniski klub Ogulin)  sa 12 glasova

Dorian Salopek, rođen je u Karlovcu 01.08.2006. godine. Tenisom se počeo baviti 2013. godine i odmah je skrenuo pozornost na sebe svojim talentom i radnim vrlinama.

U 2016. godini nastupajući u konkurenciji do 10 godina postigao je niz zapaženih rezultata koji su ga svrstali u vrh hrvatskog  tenisa te kategorije.

Pobjednik je velikog međunarodnog turnira Festival djeteta u Šibeniku te je kao predstavljao hrvatski tenis do 10 godina na Champion bowlu u Španjolskoj (Murcia) gdje je u konkurenciji 32 igrača iz cijelog svijeta osvojio odlično 5. mjesto.

Kao prvak Teniskog saveza Središnje Hrvatske ostvario je pravo nastupa na državnom prvenstvu – Hrvatskom Mastersu tenisača do 10 godina u Zagrebu te je osvojivši prvo mjesto postao prvak Hrvatske.

Tijekom 2016. godine nastupao je i u starijoj konkurenciji do 12 godina osvojivši tri turnira iz kalendara HTS-a te se već sada na ranglisti Hrvatske do 12 godina nalazi na 9. mjestu.

MARIO BEKAVAC (Košarkaški klub Ogulin) – 9 glasova

Mario Bekavac rođen je 2001. godine.

Odlične partije u 1. kadetskoj ligi centar dovele su ga u predselekciju za reprezentaciju sa kojom je bio na pripremama, Uz to igra za seniorsku i juniorsku ekipu što ga svrstava među izuzetnom perspektivene sportaše.

RELJA KOJČIN (Rukometni klub Ogulin) – 8 glasova

Relja Kojčin rođen je 1.svibnja 2004. godine i rukometom se bavi od svoje 6.godine. U proteklih 6 godina bavljenja rukometom osvajač je 18 medalja s raznih turnira od kojih izdvajamo izbor u najbolje igrače na turnirima u Gospiću i Crikvenici. U sezoni 2015/16. bio je među vodećim strijelcima lige PGS-a gdje je u konkurenciji 13 jakih ekipa, njegova momčad (Dječaci A) zauzela 5.mjesto.

U sezoni 2016/17. Relja Kojčin je kapetan ekipe koja nastupa u Hrvatskoj ligi –središte za Dječake A. Nakon prvog djela sezone  Relja Kojčin je najbolji strijelac lige  s prosjekom od 10 golova po utakmici. Relja Kojčin svojim odgovornim pristupom prema radu spada u mlade sportaše čija sportska budućnost nije upitna i s pravom pripada u red perspektivnih sportaša Ogulina.


NAJBOLJE MLADE SPORTAŠICE GRADA OGULINA 2016.

8 prijedloga: Vanessa Bosilj, Helena Dujmić, Marija Krznarić, Dorotea Magdić i Patricija Šprajc iz Taekwondo kluba OgulinKatarina Domitrović iz Gimnastičkog kluba Ogulinski sokol, Marija Herman iz Rukometnog kluba Ogulin i  Anamarija Grdić iz Ženskog kuglačkog kluba Ogulin

ANAMARIJA GRDIĆ (Žeski kuglački klub Ogulin) – 13 glasova

Anamarija Grdić rođena je 13.09.2001. Kuglanjem se bavi od 2012.godine. S tek napunjenih 14 godina (donja granica) zaigrala je za klub u Drugoj ligi i postigla zavidne rezultate. U 2016.godini standardni je član seniorske postave u prvenstvu Druge lige.

U 2016.godini postigla je odlične rezultate i osvojila čak 3 medalje na državnom prvenstvu:  srebrnu medalju ekipno za kadetkinje (U-14), brončanu medalje ekipno za mlađe juniorke (U-18) i srebrnu u tandemu za mlađe juniorke (U-18) sa Ivanom Neralić.

VANESSA BOSILJ (Taekwondo klub Ogulin) – 12 glasova

Vanessa Bosilj rođena je 25.10.2005. godine u Ogulinu. Svojim radom i zalaganjem na treningu te svojim sportskim ponašanjem na sportskim borilištima  i postignutim rezultatima ističe se i u klubu i na natjecanjima.

Vanessa Bosilj, uzrast mlađe kadetkinje, u 2016. godini nastupajući u sportskoj borbi  i u disciplini kick osvojila je 29 medalja (18 zlatnih, 7 srebrnih i 4 brončane) te je tri puta bila proglašena najboljom na turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu.

MARIJA HERMAN  (Žeski kuglački klub Ogulin) – 8 glasova

Marija Herman rođena je 3.3.2004.godine. Rukomet je počela igrati 2011.godine. Sudjelovala je na brojnim turnirima u Hrvatskoj (Umag, Kaštelir, Novi Vinodolski, Gospić, Karlovac, Opatija, V.Gorica...) na kojima je najčešće izabrana u najbolju petorku turnira, bila najbolji strijelac ili igračica. Redovita je na treninzima, uzorna učenica 6.razreda OŠ I.B.Mažuranić.

Godine 2015. prelazi iz mini-rukometa u ekipu kadetkinja koja se natječe u 1. HRL. U prošloj sezni odigrala je 27 utakmica i bila najbolji strijelac ekipe sa 71 golom. Pored kadetske ekipe igra i za godišta 2004. i 2002. gdje se također ističe kao najbolja igračica i strijelac ekipe.


NAJBOLJI TRENER GRADA OGULINA 2016.

6  kandidata. To su: Ivica Berović iz Kuglačkog kluba KlekDubravko Dragičević iz Rukometnog kluba Ogulin, Marinko Jurašić, iz Gimnastičkog kluba Ogulinski sokolMilan Kolić iz Nogometnog kluba Dobra, Ruža Neralić iz Ženskog kuglačkog kluba Ogulin, Miljan Vorkapić iz Košarkaškog kluba Ogulin

U vrlo izjednačenoj konkurenciji, treće mjesto sa 8 glasova podijelili su Miljan Vorkapić i Ruža Neralić, drugo mjesto sa 9 glasova zauzeo je Marinko Jurašić, a za najboljeg trenera, izabran je Dubravko Dragičević iz Rukometnog kluba Ogulin sa 11 glasova.

NAJBOLJI TRENER: DUBRAVKO DRAGIČEVIĆ (Rukometni klub Ogulin)  - 11 glasova

Dubravko Dragičević licencirani je trener s završenom trenerskom školom HOA. U Rukokmetnom klubu Ogulin trener je seniora, Dječaka A (2004-2005) godište i cijelog pogona Rukometne škole Ogulin. Njegovi uspjesi u 2016.godini su:

Seniori- Sezona 2015/16. - 1.mjesto u 4.Hrvatskoj rukometnoj ligi zapad. Polusezona 2016/17. - 4.mjesto od 13 kubova u 3.Hrvatskoj ligi –zapad

Kadeti- U sezoni 2015/16. plasman među najboljih 16 kadetskih rukometnih ekipa Hrvatske u najjačoj 1.jedinstvenoj kadetskoj ligi Hrvatske.

Dječaci A - Sezona 2015/16. - 5. mjesto od 15 ekipa u ligi Primorsko goranskog rukometnog saveza. Polusezona 2016/17. - na diobi 1.mjesta u Hrvatskoj rukometnoj ligi Dječaka A-središte

Mini-rukomet - Plasman u veliko finale Otvorenog prvenstva Hrvatske u mini-rukometu, Završnica turnira u Gospiću, Crikvenici, Čavlima, Rugvici.

Trener s velikim brojem trenerskih sati koji na mjesečnoj razini s utakmicama i putovanjima s 3 ili 4 ekipe prelazi brojku od 140.


NAJBOLJI SPORTSKI DJELATNIK GRADA OGULINA 2016.

6 kandidata. To su: Boris Grgurić iz Košarkaškog kluba Ogulin, Davorka Luketić iz Nogometnog kluba Dobra, Milan Ostović iz Kuglačkog kluba Željezničar branitelj, Krunoslav Salopek, iz Nogometnog kluba Ogulin, Milan Puškarić iz Rukometnog kluba Ogulin i Maja Stošić iz Društva za sportsku rekreaciju Ogulin

Zanimljivo, za najboljeg sportskog djelatnika vodila se vrlo izjednačena borba između dva člana Izvršnog odbora Športske zajednice Grada Ogulina. Maja Stošić je sa 7 glasova treća, Davorka Luketić je na kraju zauzela drugo mjesto sa 12 glasova, a sa 15 glasova za najboljeg sportskog djelatnika Grada Ogulina u 2016. godini izabran je Boris Grgurić iz Košarkaškog kluba Ogulin.

SPORTSKI DJELATNIK: BORIS GRGURIĆ (Košarkaški klub Ogulin)

Boris Grgurić je predsjednik kluba, uvijek tu kad treba i jedan od najzaslužnijih da klub normalno i bez poteškoća funkcionira. Boris Grgurić rođen je 13. svibnja 1968. godine u Ogulinu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. U sport se uključio još 1978. godine, kada počinje trenirati u Košarkaškom klubu "Jedinstvo", kasnije "Jedinstvo Prevoz", te prolazi kroz sve selekcije kluba. Nakon obustave rada kluba zbog ratnih događanja, zajedno s Draženom Stošićem i Borisom Kneževićem ponovno pokreće rad kluba 1994. godine i od tada neprestano radi kao predsjednik i tajnik kluba, a kao i djelatnici u drugim našim klubovima obavlja i sve druge potrebne poslove.

Od 2012. godine je član Izvršnog odbora ŠZGO, gdje svojim stručnim znanjem pomaže u rješavanju problema iz svih područja sporta u našem gradu.
POSEBNE  NAGRADE

ŠPORTSKE ZAJEDNICE GRADA OGULINA

I dosadašnjih godina iskoristili smo priliku da na ovoj svečanosti nagradimo i one koji po Pravilniku o izboru najboljih u sportu Grada Ogulina ne mogu doći u ovaj izbor, a svakako su to svojih radom i angažmanom u našem sportu to zaslužili. Ovaj puta, priznanja Športske zajednice Grada Ogulina dodijelit ćemo trojici mladih sportaša koji su se istaknuli na svjetskoj sceni, a nisu po Pravilniku za izbor najboljih u sportu Grada Ogulina mogli biti u konkurenciji za naš izbor. Naime, kandidati za najbolje moraju biti članovi ogulinskih klubova, a oni koje ćemo nagraditi su naši ogulinski sportaši, ponikli u ogulinskom sportu, no njihova izvrsnost odvela ih je u mnogo jače, svjetski poznate klubove.

PRIZNANJE LUKI CINDRIĆU

za vrhunske svjetske rezultate u 2016.godini

Luka Cindrić rođen je 05.07.1993. u Ogulinu a od najranije mladosti uključio se u nekoliko sportova, u nogomet, košarku, rukomet. Kao svestran sportaš, u svakom sportu kojim se bavio bio je među najboljima, a na kraju se ipak odlučuje za rukomet u kojem je trener bio njegov otac Dražen. Ne pada klada daleko od drveta, stara je poslovica. I tako, nakon što se posebno isticao i još kao kadet bio najbolji strijelac i igrač seniorske momčadi rukometnog kluba Ogulin, vrlo brzo su ga uočili rukometni stručnjaci: iz Ogulina je otišao u RK Senj, gdje se u dvije sezone istaknuo kao najbolji strijelac, isto tako bilo je dvije godine u RK Karlovac, gdje je bio i najbolji strijelac Premier lige, a 2014.godine odlazi u skopski Metalurg kod trenera Line Červara gdje se ističe i u Ligi prvaka. Godinu dana kasnije prelazi i u skopski Vardar gdje također briljira u Ligi prvaka.

Za reprezentaciju Hrvatske zaigrao je u 2014.godini te dosad odigrao 31 utakmicu i iako sa malom minutažom, postigao već 59 golova. U 2016.godini osvojio je prvu medalju, sa reprezentacijom Hrvatske broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a izvanredno je započeo i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ovog siječnja, te je trenutno najbolji strijelac i asistent naše repke.

PRIZNANJE IVI CINDRIĆ

za vrhunske svjetske rezultate u 2016.godini

Cindrić Iva rođena je 23.05.1997. u Ogulinu, a nakon početnih sportskih koraka u gimnastici, odlučila se za kuglanje. Počela je u Ženskom kuglačkom klubu Ogulin 2009.godine i uz vodstvo trenerice Ruže Neralić vrlo brzo probila se među najbolje u Hrvatskoj u mlađim kategorijama, osvajajući medalje na državnim prvenstvima. Od 2015.godine pored ogulinskog, nastupa i za najbolji hrvatski ženski klub, Mlaku iz Rijeke, a iste godine odlična je i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj u kategoriji mlađih juniorki.

U 2016.godini je potpuno zablistala: na Svjetskom prvenstvu u istarskom Novigradu u kategoriji juniorki jedna je od naših najboljih kuglačica, ekipno s reprezentacijom Hrvatske osvaja srebrnu svjetsku medalju, pojedinačno je sedma, a u kombinaciji deveta juniorka svijeta. Pored toga, igrajući za Mlaku, četvrta je igračica Prve hrvatske lige u prvenstvu 2015/16., a osvaja i treće mjesto u Europskoj Ligi prvaka i prvakinja Hrvatske s riječkom Mlakom. Za svoj matični klub Ogulin još uvijek nastupa kao dvojno registrirana u prvenstvu Druge lige.

PRIZNANJE MILJENKU VUČIĆU

za vrhunske svjetske rezultate u 2016.godini

Miljenko Vučić rođen 1981 u Ogulinu, gdje danas živi i radi. Atletikom za osobe s invaliditetom se počeo baviti 2010. i od 2012. je član državne reprezentacije. Krajem 2012. počinje trenirati sa Mihovilom Rendulićem iz Kutine. Zajedno s Matom Damjanovićem kao sadašnjim predsjednikom osnivaju atletski klub  "Odisej" u Kutini. Od samih početaka rada s Mihovilom počinje rast rezultata tako da 2016. počinju se nizati vrhunski rezultati. U ožujku 2016. pod ozljedom u Splitu uspjeva potvrditi i osigurati plasman na Paraolimpijske igre. U svibnju postaje 6-ti puta za redom državni prvak, te na europskom prvenstvu u lipnju osvaja 2. mjesto i srebrnu medalju. 5 mjeseci prije odlaska u Rio uzima porodiljni dopust da bi se što kvalitetnije pripremio za takav veliki sportski događaj kao što je paraolimpijada. Velikim trudom i radom, odricanjem, uspio je na paraolimpijskim igrama boriti se za odličje no na kraju sa novim državnim i osobnim rekordom osvaja 6. mjesto. Ovim odlaskom na paraolimpijske igre postaje prvi paraolimpijac šireg Ogulinskog područja.NAJBOLJI MUŠKI KLUB GRADA OGULINA 2016.

u konkurenciji 4 klubaKošarkaški klub OgulinKuglački klub Klek, Muški rukometni klub Ogulin i  Teniski klub Ogulin

Po glasovima naših izbornika, treće mjesto pripalo je Rukometnom klubu Ogulin sa 6 glasova, drugi je Košarkaški klub Ogulin sa 8 glasova, a uvjerljivo najbolja momčad Ogulina u 2016.godini, sa čak 26 glasova, je Teniski klub Ogulin.

NAJBOLJI MUŠKI KLUB: TENISKI KLUB OGULIN

Teniski klub Ogulin u 2016.godinu obilježio je 10-godišnje kontinuirano natjecanje u 1. Hrvatskoj ligi  osvajanjem  3/4. mjesta. Nakon tri uvjerljive pobjede nad TK Ponikve Zagreb, TK Varteks Varaždin i TK Dalmacijacement Solin, te izgubljene utakmice u Zagrebu od HTK Zagreb, seniori TK Ogulin plasirali su se u polufinale državnog prvenstva gdje su se u Osijeku sastali sa dvostrukim prvakom države TK Osijek. Uzbudljiva utakmica završila je pobjedom TK Osijek rezultatom  5:2 tako da je TK Ogulin podijelio treće mjesto s ekipom „Jadranke“ iz Malog Lošinja.

Plasmanom među četiri najbolje ekipe Hrvatske u natjecanju 1. Hrvatske teniske lige te osvajanjem još dva pojedinačna naslova prvaka Hrvatske Teniski klub Ogulin se potvrdio kao stabilni prvoligaš i jedan od najboljih klubova države.


NAJBOLJI ŽENSKI KLUB GRADA OGULINA 2016.

predložena su 2 kluba: Ženski kuglački klub Ogulin i  Ženski rukometni klub Ogulin

U vrlo izjednačenoj i do posljednjeg glasa neizvjesnoj utrci, nakon trogodišnje dominacije, Ženski kuglački klub Ogulin sa 21 glasom osvojio je drugo mjesto, a najbolja ženska ekipa Ogulina u 2016.godini, sa samo jednim glasom više, je Ženski rukometni klub Ogulin.

NAJBOLJI ŽENSKI KLUB: ŽENSKI RUKOMETNI KLUB OGULIN

Ženski rukometni klub Ogulin njeguje dugu tradiciju igranja rukometa u ovim krajevima od 1977.godine. U klubu se radi u više uzrasnih kategorija. Najviše članova ima u Školi rukometa u koju je trenutno upisano preko 20 djevojčica rođenih od 2006. godine do 2009. godine. Djevojčice tog uzrasta igraju mini rukomet i odlaze na razne turnire, na kojima su u 2016.godini najčešće osvajale jedno od prva tri mjesta u u oba godišta.

Malo starije djevojčice  rođene 2004. I 2005. godine igraju u I. hrvatskoj rukometnoj ligi za djevojčice, a one malo starije rođene 2002. godine i mlađe također se natječu u I. HRL.

Seniorke kluba igraju u 3.Hrvatskoj ligi zapad. U sezoni 2015/16. osvojile su 4-6. mjesto (14 utakmica,  8 pobjeda i 6 poraza), a nakon prvog dijela prvenstva u sezoni 2016/17. zauzimaju 7.mjesto od 8 klubova (7 utakmica, 2 pobjede i 5 poraza).


NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA OGULINA 2016.

3 predložene kandidatkinje:  Venesa Bogdanović iz Ženskog kuglačkog kluba OgulinMarija Gračanin iz Ženskog rukometnog kluba Ogulin i Mia Jurašić iz Teniskog kluba Ogulin

Drugo mjesto sa po 11 glasova podijelile su kuglačica Venesa i rukometašica Marija, a najbolja sportašica Ogulina u 2016.godini, sa uvjerljivim 21 glasom je Mia Jurašić iz Teniskog kluba Ogulin.

NAJBOLJA SPORTAŠICA: MIA JURAŠIĆ (Teniski klub Ogulin)

Mia Jurašić, rođena je u Ogulinu 21.06.1996. godine. Tenisom se bavi od svoje pete godine i pored niza turnirskih uspjeha  tenis joj je omogućio besplatno studiranje u SAD–u na prestižnom koledžu u Arkanzasu gdje već treću godinu uspješno studira i teniski se usavršava.

Pored cjelogodišnjeg treniranja i nastupanja za svoj koledž u Americi gdje je ostvarila niz zapaženih rezultata u konkurenciji tenisačica iz cijelog svijeta  najznačajniji rezultat  u Hrvatskoj Mia je 2016. godine ostvarila za svog ljetnjeg boravka u Hrvatskoj.

Nastupila je početkom srpnja na Prvenstvu Hrvatske za seniorke u Zagrebu gdje je osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske u paru što joj je pošlo za rukom drugi put.

U pojedinačnoj konkurenciji igrala je u osmini finala gdje je nakon tri seta izgubila od kasnije državne prvakinje i reprezentativke Tajne Lukas.


NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA OGULINA 2016.

4 kandidata:   Andrija Božičević iz Kuglačkog kluba KlekFilip Gašparović iz Rukometnog kluba Ogulin, Marijo Matijašić iz Športsko ribolovnog društva Ogulin i Miljan Vorkapić iz Košarkaškog kluba Ogulin

I ovdje se vodila velika izjednačena bitka za najboljeg. Kuglač Andrija Božičević na kraju je bio treći sa 10 glasova, mladi rukometaš Filip Gašparović je drugi sa 14 glasova, a sa samo jednim glasom više, najbolji sportaš Ogulina u 2016.godini, izabran je košarkaški veteran Miljan Vorkapić.

NAJBOLJI SPORTAŠ: MILJAN VORKAPIĆ (Košarkaški klub Ogulin)

Miljan Vorkapić rođen je 17.11.1981. u Ogulinu, a košarkom se počeo baviti sa 10 godina u košarkaškom klubu Ogulin. Vrlo brzo se nametnuo kao jedan od najboljih igrača i strijelaca kluba, a posvetio se i trenerskom pozivu, te je jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji ima i trenersku licencu Svjetske košarkaške organizacije, (FIBA)

Protekle sezone bio jedan od najzaslužnijih što je Ogulin održao status B ligaša osvojivši 6.mjesto na tablici te je kao drugi strijelac momčadi, prvi asistent i prvi kradljivac lopti predvodio Ogulin do cilja koji Ogulinska košarka nije ostvarili u proteklih 30 godina.

Također ove sezone predvodi potpuno podmlađenu momčad sa istim ciljem ostankom te naravno i željom za boljim plasmanom. Ove sezone je prvi strijelac ekipe, asistent, kradljivac lopti i 4 strijelac lige. Unatoč 35 godina i dalje pruža sjajne partije, motivira i daje primjer mladim igračima kako se bori a ono najvažnije pokazuje primjerom na treningu požrtvovnost, borbenost te važnost kontinuiteta u radu i treningu.NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO U ŠPORTU GRADA OGULINA

Nakon što su podijeljene 8 godišnjih športskih nagrada, na redu bi bila i posljednja, deveta kategorija u našem izboru, Nagrada za životno djelo u športu Grada Ogulina. No, kako nije primljen nijedan prijedlog od naših sportskih udruga, znači da smo došli do kraja naše svečanosti.

Na završetku svečanosti nazočnima se obratio i gradonačelnik Ogulina Jure Turković, čestitao najboljima i zaželio još bolje rezultate u 2017.godini.


 

RUKOMET

Županijska liga – 2.kolo

U nedjelju je u Ogulinu odigrano 2. kolo Županijske lige. Sjajne Ogulinke i Karlovčanke su opet pobIjedile i tako opet osigurale si bodove za daljnje takmičenje. No evo i rezultata: RŠ KARLOVAC –COLAPIS OZALJ  19:5 ( 10:5), OGULIN – DRENAK SLUNJ 25:20  (14:6), DRENAK – RŠ KARLOVAC  13:18 (7:10), OGULIN –COLAPIS OZALJ   18:7  (9:6)

Nakon 2. kola tablica je sljedeća: Ogulin 8, RŠ Karlovac 6, Colapis 2, Drenak 0.

ŽRK OGULIN: Tea Stipetić 12 obrana, Lucija Barišić 7 obrana, Lorena Mudrić 1, Josipa Puškarić, Iris Blašković 8, Idora Magdić 10, Lana Luketić 4, Marija Bacanović 1, Lucija Salopek 1, Marija Herman 19, Antonela Glogovski, Ena Kirasić 3 obrane, Treneri Dražen Cindrić i Vlatka Stipetić.

Kao najbolje strijelce nakon 2. kola izdvojit ćemo: Marija Herman Ogulin 28 golova, Leona Stipetić Drenak 21, Marija Radočaj Drenak i Idora Magdić Ogulin po 18, Ema Čović RŠ Karlovac 16, Karla Marković Mikoč Colapis Ozalj 14, te Marija Bacanović i Lana Luketić obje iz Ogulin po 13 postignutih golova.

 

KOŠARKA

2.juniorska liga zapad, 5.kolo

FORTUNA – OGULIN 61:66

U izuzetno napetoj i teškoj utakmici sa puno oscilacija u našoj igri ipak smo one crne minute imali kada se to moglo korigirati. Start je bio dosta slab, te smo u tom dijelu jako lose komunicirali u obrani. Kroz 2/4 kako se digla obrana i povezale rotacije odlazimo na predah sa 2 poena prednosti. A onda opet jedan crni niz, no stalno smo u priključku većinom zbog agresivnosti Polića koji je danas zbilja odskakao u napadačkom dijelu. Pratio ga je Blaskovic, da bi se u finišu priključio i Stošić sa vanjskim šutom baš kada se lomio rezultat u poslijednje 5 minuta i Cindrić sa 8 poena od svojih 10 u poslijednjoj četvrtini iz skoka u napadu većinom . Što bi rekli ko čeka dočeka, u pravom trenutku smo odigrali odlično u napadu i potpuno zasluženo odnjeli 2 boda. U slijedećem kolu nas čeka Vern kući i imamo zaostalu utakmicu protiv D. Rese te se nadamo povratku Bekavca u ekipu jer se ozlijedio na trenigu pred današnji susret.

Juniori Ogulina su sa 4 pobjede iz 4 utakmice pri vrhu tablice, a u 6.kolu igraju u Ogulinu protiv vodeće momčadi Vern iz Zagreba.

Ogulin: Rikard Polić 25, Tin Stošić 13, Matej Blašković 10, Filip Cindrić 10, Marko Ivošević 6, Petar Angelov 1, Petar Marincel 1, Mario Bekavac 0, Danijel Dujmić 0, Patrik Pauković 0.

 

TENIS

France, Bressuire F2 Futures 15000+H

Naš Ante Pavić nastupio u singlu i parovima u Francuskoj na F2 Futuresu (15000+H):

Single: Ante Pavić (CRO) - Hugo Nys (FRA) 7:6(5) 3:6 4:6

Parovi , 1. kolo: Pavić A (CRO)/Roelofse R (RSA) - Fonio G (ITA)/Ingarao A(ITA) 6:3 6:3

1/4 finale: Pavić A(CRO)/Roelofse R(RSA) - Boltz S(FRA)/Jackq G(FRA) 6:3 7:5

1/2 finale: Pavić A(CRO)/Roelofse R(RSA) - Bouquet L(FRA)/Oumaouche R(FRA) 6:1 6:0

Finale: Pavić A(CRO)/Roelofse R(RSA) – Denolly C(FRA)/Nys H(FRA) 4:6 2:6

 

Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore do 16 godina, Zagreb 21.-24.01.2017.

U glavni turnir direktno je ušao Ivan Karlo Ban, a Filip Sabljak i Francesco Sain ulazak su izborili kroz kvalifikacije. Bravo.

1. kolo kvalifikacija: Filip Sabljak i Francesco Sain slobodni

2. kolo kvalifikacija: Filip Sabljak - Stjepan Aniši(HTK) 7:6(3) 4:6 6:1, Francesco Sain - Jan Schmit (VUL) 6:1 6:7(4) 6:4

1. kolo: Ivan Karlo Ban - Marko Inđić (TER) 6:3 7:6(5), Filip Sabljak - Adrijan Hržić (RUK) 6:4 2:6 6:3, Francesco Sain - Mile Matić (HTK) 4:6 3:6

 

Dvoransko OP Ogulina TT CUP za juniorke i juniore do 14 god.- III Rang

Juniori, 1. kolo: Roko Stipetić – Emanuel Ivkić (OPA) 6:0 6:0, Dorian Salopek – Anton  Stipetić  6:0 6:0, Venio Verić – Vanja Paskaš 6:0 6:1, Luka Neralić – Tin Oštro(CHS) 0:6 0:6

2. kolo: Roko Stipetić – Venio Verić 6:0 6:1, Dorian Salopek – Matija Margetić (PRE) 3:6 3:6

½ finale: Roko Stipetić – Stjepan Majcan (SAM) 6:1 7:6(7)

finale: Roko Stipetić – Ivan Šodan (SPT) 6:4 1:6 6:7(0)

Juniorke, 1. kolo: Dora Sindičić – Tena Magdić 6:4 6:1, Kaja Jerak – Laura Živković (ITE) 0:6 6:7(2), Lara Volf – Daniela Hunčak (OPA) 2:6 5:7

2. kolo: Dora Sindičić – Hana Sokolović (ITE) 1:6 0:6

 

KUGLANJE  

 

1.B HKL Jug, zona zapad, 10.kolo 

ŽELJEZIČAR – KLEK 8:0 (3351:3163)

Klek: Bertović 563, Buk 517, Matijašić 494, Graovac 507, Grdić 497, Štrk 585.

Tablica: Rijeka 18, 4. Klek 10...

 

2.HKL zapad žene, 12.kolo

KUPA – OGULIN  1:7 (3084:3229)

Ogulin: B.Neralć 528, Žilić 540, Gerovac 505, Bogdanović 548, Grdić 551, I.Neralić 557.

Tablica: 1.Karlovac  19, Vrbovsko 17, Ogulin  12...

13.kolo: Šubičevac (4) - Ogulin

 

2.HKL zapad, 14.kolo 

OBRTNIK – GORANKA 7:1 (3420:3233)

Obrtnik: M.Sušanj 554, Zl.Vuković 536, J.Sušanj 552, M.Stipetić 576, V.Kolić 570, M.Magdić 632

Tablica: 1.Istra 19, Goranin 18, Goranka 17, ... 11.Obrtnik 9...

15.kolo: Obrtnik – Skrad (7)

 

3.HKL Zapad, Ogulin-Lika, 10.kolo 

GOSPIĆ – ŽELJEZNIČAR Br. 6:2 (2963:2838)

Željezničar: Vučić 529, Ligata 204+K.Medved 155, Puškarić 476, Ostović 462, N.Birač 509, Luketić 503.

 

RAKOVICA – KLEK II 6:2 (3152:3037)

Klek II: Štrk 507, B.Stipetić 227+Gvozdić 236, Benović 530, Tom.Stipetić 528, Magdić 477.

 

POLICAJAC – EUPHORIA 6:2 (3236:3187)

Policajac: Bajt 527, Pavlaković 535, Plivelić 525, Rebrović 538, Marković 620, Z.Neralić 491.

Euphoria: M.Vuković 571, I.Brozović 530, Cindrić 524, Ćuk 515, Sopek 540, Ž.Neralić 507.

Tablica: 1.Gospić 16, 2. Policajac 14, 3. Poštar 10,  6-7.. Željezničar br. 9, 7. Euphoria 6, 9.Klek II 4...

11.kolo: Visočica – Poštar, euphoria – Rakovica, Klek II – Željezničar br.  

 

PRVENSTVO PAROVA HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORKE

Anamarija Grdić i Ivana Neralić srebrni pa Hrvatske !

U nedjelju je na kuglani u Slunju održano prvenstvo parova Hrvatske za mlađe juniorke (U-18), na kojem je u kokurenciji 15 parova iz cijele Hrvatske, nastupilo i 4 para ŽKK Ogulin. Odlično su odigrale Anamarija Grdić (578) i Ivana Neralić (579), koje su sa ukupno 1157 čunjeva osvojile 2.mjesto i srebrne medalje. Opet su imale nesreću da ih pobjednički par iz zagrebačkog Admirala (Tea Dragičević 627, Tamara Sinković 533) u posljednjim bacanjima prestigne za samo 3 čunja. Treće mjesto također je osvojio par Admirala sa preko 50 čunjeva manje od Ogulinki. Drugi par Ogulina, Ana Gerovac i Venesa Bogdanović, osvojio je šesto mjesto sa 1072 čunja (527+545), par Iva Ivanac – Barbara Žilić bio je deseti sa 1034 (515+519), a par Patricija Gočen – Gabrijela Stojak je 15-ti (469+471).

 

PRVENSTVO PAROVA HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE

            U Slavonskom Brodu održano je i prvenstvo parova Hrvatske za mlađe juniore (U-18), na kojem je u konkurenciji 20 parova nastupio i par KK Klek, Zlatan Mazor i Tomislav Stipetić. Oni su osvojili solidno 10.mjesto sa 1014 čunjeva (Mazor 506, Stipetić 521), dok su prvaci, par Zanatlije iz Slavonskog Broda (Buzov, Grivičić) sa 1109 čunjeva.

 

SKIJANJE

Prvenstvo KŽ u veleslalomu

Na jedinom skijalištu u Karlovačkoj županiji, skijalištu Vučići, u subotu 21. siječnja, održano je otvoreno prvenstvo Ogulina u veleslalomu za sve uzraste, a natjecali su se i ovotjedni polaznici škole skijanja.  Druženje je počelo već u jutarnjim satima, a uz glazbu i animaciju, zabavljali su se veliki i mali. Prva vožnja počela je u 15 sati, a zbog velikog broja prijavljenih, trajala je gotovo tri sata. Obzirom da je staza opremljena i reflektorima, svi su mogli uživati i u čarima noćne vožnje. Za mnogobrojne posjetitelje bili su osigurani besplatni topli napici, a najboljim natjecateljima u kategorijama uručene su  diplome. Organizatori prvenstva bili su Skijaški klub Ogulin i Skijaški savez Karlovačke županije.

Rezultati:

Do 9 godina – žene: 1.Nives Turković, 2. Lana Turković

Do 9 godina – muški: 1.Rok Vučić, 2.Vito Bračun, 3.Fran Mihalić

Od 10 do 14 godina – žene: 1. Kate Vučić, 2. Ivana Lovnički, 3.Vanessa Bosilj

Od 10 do 14 godina – muški: 1. Karlo Lovnički, 2.Bruno Domitrović, 3.Ivan Luketić

Od 15 do 18 godina – žene: 1.Lea Kolić

Od 15 do 18 godina – muški: 1. Tin Medved, 2. Franko Kolić, 3.Leo Belavić

Seniorke: 1.Rea Salopek

Seniori: 1.Tomislav Sabljak, 2. Antun Kušić,3 Bruno Stipetić

Stariji seniori: 1. Marijan Polić, 2.Milan Kolić, 3.Dino Mihalić

Veterani: 1.Stanko BrodnjakSlužbene stranice grada Ogulina
Službeni dokumenti i pravilnici
Zapisnici sa sjednica

Tennis Warehouse Europe