Djevojčice ŽRK Ogulina rođene 2008. godine i mlađe, sudjelovale su 14.04. na 19. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca, u konkurenciji 32 ekipe iz cijele Hrvatske.

 

Djevojčice su postigle stopostotni učinak u razigravanju i u grupi pobijedile ekipe Udarnika iz Velike Gorice rezultatom 11:3, Rudar iz Labina 6:4, Valpovke 10:7.

 

Osvojeno je 1. mjesto u grupi i plasiranje dalje u veliko finale turnira. U ovom razigravanju naše djevojčice odigrale su jako lijepe utakmice , u kojima su uživale igrajući mali rukomet, bez pretjeranih grubosti i u fair play ozračju. U 1/8 finala protivnice su im dobro poznate izuzetno grube i fizički jače Umažanke. Nakon izuzetno „ružnih“ hrvačkih zahvata, teških prekršaja od strane protivnica, utakmicu su izgubile rezultatom 6:4.

 

Ovim porazom ispada se iz daljnjeg takmičenja, tako da ekipe koje su izgubile u 1/8 finala ne igraju više utakmice pa se samim tim ne zna ukupni poredak. Dalje igraju samo pobjednici.

 

Na ovakvim turnirima veliku ulogu igra sreća u kojoj se grupi nalazi ekipa i sa kojom grupom se križa, tako da se već na samom startu može desiti da bolje ekipe ispadnu.

 

Uglavnom, i sa ovim rezultatima smo jako zadovoljni, jer su djevojčice pokazale da igraju lijep rukomet, a i ekipa nije bila kompletna jer je nekoliko djevojčica bolesno.

 

Za ekipu igrale su Lana Magdić 14 golova, Iva Čajić 8 golova, Lea Blašković 7 golova, Matea Bokulić 1 gol, Melani Mihaljević 1 gol, Gabrijela Luketić, Morena Mudrić, a branile su odlične Kiara Salopek i Lorena Capan.

 

Ekipu je vodila trenerica Vesna Ceranić